diana-en-edina-3aCatchy – Praktijk voor kattengedrag wordt gerund door Diana Kraa, Tinley Gedragstherapeut voor katten.

Hoe kan het ook anders: ik ben een groot kattenfan, al mijn hele leven. Mijn fascinatie met katten is al op jonge leeftijd begonnen met de huiskatten die we vroeger thuis hadden. Wat een mooie, eigenwijze beesten! Katten kunnen mij vertederen met hun gespin, verbazen met hun jachtinstinct, irriteren met hun vasthoudendheid maar bovenal ontroeren.

Ik heb een achtergrond in marketing en bedrijfskunde, waarin ik al vele jaren werkzaam ben, de laatste jaren als Senior Projectmanager. Een paar jaar geleden wilde ik me meer verdiepen in het gedrag van katten. In eerste instantie puur uit interesse voor katten. Ik ben toen begonnen aan de eerste modules van de opleiding tot gedragstherapeut kat bij het Tinley Academie opleidingsinstituut. Deze modules waren dermate interessant dat ik besloot de hele opleiding te gaan volgen.

Ik ben in 2012 afgestudeerd als Gedragstherapeut Kat en heb daarna mijn eigen praktijk opgezet. Het is mijn streven om het voor kat en eigenaar zo aangenaam mogelijk te maken in de omgang met elkaar, zodat iedereen van elkaar kan genieten. Het helpen van kat en eigenaar geeft mij veel voldoening en energie en ik wil er het liefst de hele week mee bezig zijn.

Als kattengedragstherapeut geef ik regelmatig lezingen, schrijf ik artikelen over kattengedrag en ben ik werkzaam als docent bij Tinley Academie voor de Kattengedragstherapie opleiding.

Daarnaast ben ik gediplomeerd Kattentrimster en heb ik een eigen trimsalon aan huis waarbij ik de katten met zo min mogelijk stress help bij de vachtverzorging. Zie ook: http://www.catchyvachtverzorging.nl

Vorig jaar heb ik het Certificaat Vakbekwaam Houder van Honden en Katten behaald. Op dit moment ben ik bezig met het opzetten van luxe, kleinschalige kattenopvang en heb ik twee grote kattenkamers gerealiseerd waar ik katten kan opvangen die veel aandacht en verzorging nodig hebben bij kattengedragsproblemen of afwezigheid van de eigenaar bij ziekte en vakantie.

Ik ben aangesloten bij Tinley Gedragstherapie voor Dieren omdat het de specialist op gebied van diergedrag is. Een professionele organisatie die zich onderscheidt door vakkennis en kwaliteit.
Verder ben ik aangesloten bij SPPD (Stichting Platform van Professionele Diergedragsdeskundigen) wat garandeert dat ik professionele en kwalitatieve zorg bied. Mijn gedragstherapie wordt vergoed door dierverzekeraars (afhankelijk van welk type polis er is afgesloten).