2013-06-02-16-21-48.grijwitte kat - lezingen - small (640x636)Gedragstherapie is een goede oplossing voor de meest voorkomende gedragsproblemen. Over het algemeen kunt u al binnen een paar weken sterke verbetering zien.

Bij gedragstherapie wordt ruim de tijd genomen om grondig in het probleem te duiken. Er wordt gekeken naar de motivatie van de kat om bepaald gedrag te vertonen, de rol die de eigenaar speelt en het gedrag en de lichaamshouding van de kat wordt geobserveerd. Daarna volgt een diagnose en een set op maak gemaakte adviezen afgestemd op de kat, de eigenaar en de woonomgeving.

Belangrijk is om zo snel mogelijk nadat de problemen ontstaan contact op te nemen voor een gedragsconsult. Ingesleten gedragspatronen zijn niet onmogelijk, maar wel moeilijker te behandelen.

Ook is het belangrijk te realiseren dat het uitvoeren van de adviezen op een zo consistent mogelijke wijze moet plaatsvinden zodat uw kat zich kan aanpassen aan de nieuwe situatie.

Vaak verwijst de dierenarts naar mij door voor het oplossen van gedragsproblemen. In dat geval worden de adviezen ook gedeeld met de dierenarts.

Onderdelen gedragsconsult
Een compleet gedragsconsult bestaat uit het invullen van een uitgebreide vragenlijst, thuisbezoek, een schriftelijk rapport en begeleiding gedurende 3 maanden.

1. Uitgebreide vragenlijst
De eerste stap is het zo compleet mogelijk invullen door de eigenaar van een uitgebreide vragenlijst over de kat en de leefomgeving. Indien mogelijk aangevuld met foto’s en filmpjes van het probleemgedrag.

2. Thuisbezoek
De volgende stap is een thuisbezoek van circa 1,5 uur. Dan wordt uitvoerig ingegaan op het probleemgedrag, de mogelijke aanleiding en oorzaak van het gedrag en wordt de leefomgeving van de kat bekeken.

3. Schriftelijk adviesrapport
U ontvangt een schriftelijk rapport waarin alle informatie wordt geanalyseerd, een diagnose van het probleemgedrag wordt vastgesteld en de voorgestelde gedragstherapie wordt uitgelegd. De gedragstherapie bestaat uit een set op maat gemaakte adviezen over bijvoorbeeld het verbeteren van de leefomgeving (bv. meer krabpalen), maar ook het hertrainen van gedrag. Ook wordt een kort rapport aan de dierenarts gestuurd.

4. Begeleiding
In de periode dat u als eigenaar de adviezen in de praktijk brengt, zorg ik voor begeleiding. Via telefoon, Whatsapp of e-mail volg ik 3 maanden de vorderingen en zal ik, indien nodig, een aanpassing in de therapie adviezen doen.

Kwalitatieve adviezen

Logo-Tinley-Gedragstherapie-voor-Dieren-FC-6067x3872 (1)

Ik ben aangesloten bij Tinley Gedragstherapie voor Dieren; al 15 jaar lang  dé specialist op gebied van diergedrag. Tinley gedragstherapeuten zijn ervaren, professioneel en vakkundig en werken met bewezen en wetenschappelijk onderbouwde therapie-methoden.

SPPD logo (2)Catchy is lid van SPPD (Stichting Platform van Professionele Diergedragsdeskundigen). Dit garandeert dat ik mijn werk als gedragstherapeut professioneel en zorgvuldig uitvoer en hoogwaardige zorg lever.

Vergoeding consult door dierverzekaars
Doordat Catchy is aangesloten bij Tinley Gedragstherapie voor Dieren en bij SPPD kan het gedragsconsult geheel of gedeeltelijk vergoed worden door dierverzekeraars Ohra, Inshared, Petplan, Proteq en HEMA (afhankelijk van de afgesloten polis).

Tarieven gedragsconsult & advies*

Compleet gedragsconsult :  € 195,-

Premium gedragsconsult :  € 315,- (incl. thuisbezoek van 2,5 uur of 1 extra thuisbezoek)

Aanvullend consult :  € 130,- per uur of  € 65,- per 1/2 uur

Telefonisch adviesgesprek (ca. 40 minuten)  € 45,-

Preventieconsult : € 65,-  (voor advies over trainen, spelen, huisinrichting, introductie nieuwe kat, voorbereiden op komst baby)

Reiskosten: € 0,30 per km (gerekend v.v. vanaf Klarenbeek)

Extra toeslag weekend consult: € 25,–

*Alle prijzen zijn incl. BTW en geldig vanaf 1 januari 2023.

“U kunt voor advies, vragen of het maken van een afspraak rechtstreeks contact met me opnemen. ”